Our Trusted. 24 x 7 hours free delivery!

Predstavljanje novih knjiga hrvatske književnice Katarine Pejaković iz Kanade u Vinkovcima, Županji i Zagrebu

Ogranak Matice hrvatske u Vinkovcima i Hrvatska matica iseljenika – podružnica Vukovar pozivaju Vas na predstavljanje novih knjiga MJESEC BOJE JAGODE – zbirka pjesama i KNJIGA POSTANKA – roman koje će biti u Vinkovcima u utorak 11. lipnja 2024. godine s početkom u 19 sati u dvorani OMH u Vinkovcima, J. Dalmatinca 22.

Predstavljanje se može pratiti putem ZOOM aplikacije pomoću slijedećeg linka:

https://us06web.zoom.us/j/87259530418?pwd=xGyGpU2Q8IWTfPU5B1u73m8iooYfWq.1

U programu sudjeluju:

Katarina Pejaković – autorica

Višnja Sorčik – lektorica

Ivana Petričević – urednica, lektorica i korektorica

Silvio Jergović – voditelj vukovarske podružnice HMI

Životopis autorice možete vidjeti ovdje.

Predstavljanje u Županji

Vrijeme: SRIJEDA, 12. LIPNJA 2024. GODINE U 19 SATI

Mjesto: Pastoralni centar bl. Alojzije Stepinac, Veliki Kraj 47

Organizatori: Hrvatska matica iseljenika- Podružnica Vukovar i Ogranci MH u Županji i Vinkovcima

POZIVNICA AUTORICE za predstavljanje u Zagrebu

Poštovani čitatelji i dragi prijatelji,

            zadovoljstvo mi je pozvati Vas na predstavljanje novih knjiga, romana “Knjiga Postanka” i zbirke pjesama „Mjesec boje jagode“ 18. lipnja 2024. s početkom u 12,00 sati u prostorijama Društva hrvatskih književnika, na Trgu bana Josipa Jelačića 7/1 u Zagrebu. Uz mojih osam ranijih knjiga, na hrvatskome i engleskom jeziku, i ovo su iseljeničke teme o stvarnim životnim iskustvima

Knjige su objavljenje u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Vinkovcima gdje će ih također par dana prije Zagreba predstaviti ugledna profesorica Ivana Petričević i dr. Dražen Švagelj. Upravo je profesorica Petričević urednica Knjige Postanka, a o njoj je u pogovoru istaknula:  „Ukoričeni rukopis naslovne sintagme Knjiga Postanka, autorice Katarine Pejaković, donosi pripovjedno tkivo u kojemu je lajtmotiv ljubav prema Domovini koja proizlazi iz temeljne Božje ljubavi i veličanja iskonskih ljudskih vrijednosti, kao što su istina, vjera i nacionalna osviještenost“.

Domoljublje i poštovanje prema onima koji su izborili slobodu Hrvatskoj je iznad svega i zato sam iznimno sretna i zahvalna hrvatskoj braniteljici, književnici i prijateljici Aniti Martinac na nezamjenjivoj podršci mom pisanom radu. Anita će roman predstaviti u Zagrebu a koliko je proniknula u ovaj rukopis vidljivo je iz njene rečenice:  „Istaknuta aktivizmom, ali ne u ulozi kao politički borac nego više nadahnuće nacionalnih junaka, prateći odnos politike i emigracije, prozaistkinja vokacije i karakterizacije, pjesnikinja duhovnoga izričaja, stručnjakinja za više područja od medija do meditacije, poštovateljica ognjišta i korijena, s posebnim senzibilitetom prema braniteljima Domovinskoga rata, Katarina Pejaković je od svih tih ljubavi napravila magiju u svojoj novoj knjizi.

Kao spisateljica, desetljećima se bavim očuvanjem hrvatske istine, jer ono što se ne zapiše, izgubi se. Moja nova zbirka pjesama, također nastala u iseljeništvu, odraz je čežnje za domom, za svima koje smo odlaskom ostavili i neprekinute nade u povratak. To je vrlo dobro osjetio u mojim stihovima, hrvatski domoljubni pjesnik, Ante Nadomir Tadić – Šutra, koji je napravio izbor pjesama za zbirku „Mjesec boje jagode“ i također je sudionik predstavljanja u Zagrebu, a u svom osvrtu piše: Nije lako gledati u Mjesec na tuđemu nebu, daleko od rodnoga zavičaja i ljubljene Hrvatske“. Svi mi koji smo iz različitih razloga živjeli izvan Hrvatske, dobro to znamo! Malo dalje, u svom osvrtu, Šutra nastavlja: „Katarina je svjesna da naše potamnjelo Nebo nisu uzrokovali samo tuđinci, nego ih ima i među nama koji na ovaj ili onaj način zagađuju naš zrak, naš hrvatski jezik, i naše izvorišne vrijednosti, a najveći uzrok tome su Tri smrtna grijeha ( Pohlepa. Oholost. Zavist)“.

Iskreno se radujem Vašem dolasku jer ćete svojom nazočnošću uveličati zajedništvo domovinske i iseljene Hrvatske, a u tom zajedništvu naša je snaga.

Srdačan pozdrav,

Katarina Pejaković