Our Trusted. 24 x 7 hours free delivery!

KATARINA PEJAKOVIĆ

Sa stalnom adresom u Kanadi većinu svog života, aktivna je u hrvtaskim kulturnim udrugama, te piše i objavljuje pjesme, priče, romane, članke i igrokaze za djecu na hrvatskom i engleskom jeziku, a njezini radovi izlaze u «Hrvatskoj reviji», «Hrvatici» i «Hrvatskom  kalendaru». Povremeno se javljala u «Večernjem listu», «Hrvatskom slovu», «Croatian Chronicle» i Hrvati AMAC-u. Član je Hrvatske izvandomvinske lirike (HIL)  i Društva prijatelja Matice hrvatske, ogranak Vancouver.

Objavljene knjige na hrvatskom jeziku: Samotni putnici, Sjena u oku, zbirke pjesama; Deset zapovijedi ljubavi, prozno djelo; Upuc’o cam ga, zbirka kratkih priča iz iseljeništva; Anđeo, Kuma, i Knjiga Postanka, – romani. Na engleskom objavljena joj je kratka priča, „A Paper Angel“ u kanadskom časopisu «Storyteller» – i odnijela prvo mjesto za najbolju kanadsku priču godine; «Emigrants», zbirka pjesama uvrštena u leksikon emigrantske poezije, naklada «Great American Writers»  New York; a roman „Angel“,  izašao je u nakladi kanadskog izdavača Justin Press, Ottawa.

Svojim bujnim opusom književnog stvaralaštva, autorica svoju domoljubnu nostalgiju najdublje izražava u poeziji, koja je ujedno i najraniji način njenog izražavanja. Veliki broj njenih pjesama posvećeno je Hrvatskoj, hrvatskom narodu, kulturi, povijesti, pa čak i politici, ali je i odraz njene duge i čežnje za Domovinom, Tako u pjesmi Pismo domovini, piše: “I ono što želim / tuđi svijet ne može dati, / u zagrljaj tvoj da se vratim.”